کشت و بیماری های مهم هندوانه

معرفی گیاه هندوانه

هندوانه، Citrullus lanatus، گیاهی یک ساله از خانواده Cucurbitaceae است که برای میوه‌های گوشتی آن رشد می‌کند. برگهای هندوانه نازک، شیاردار و پوشیده از کرک های ریز هستند. برگها منشعب هستند و دارای برگ‌های شیاردار عمقی هستند. این گیاه گلهای زرد منفرد و میوه بزرگ کروی تا مستطیلی تولید می‌کند. این میوه یک “پپو” است – یک میوه گوشتی که توسط یک پوست چرمی ضخیم محافظت می‌شود. میوه صاف، به رنگ سبز روشن تا تیره است و می‌تواند راه راه، مرمری یا سبز یکدست باشد. گوشت میوه معمولاً قرمز رنگ است اما برخی از ارقام گوشت سبز، نارنجی یا سفید تولید می‌کنند و حاوی دانه های متعددی است که معمولاً به رنگ سیاه یا قهوه ای تیره هستند. انگور هندوانه می تواند به طول 3 متر (10 فوت) برسد و به عنوان یک ساله، تنها یک فصل رشد زنده می ماند. منشا هندوانه آفریقاست.

تکثیر هندوانه

هندوانه یک محصول فصل گرم است که برای رشد بهینه نیاز به آفتاب زیاد و زهکشی خوب دارد و در دمای بین 18 تا 28 درجه سانتیگراد (65 تا 82 درجه فارنهایت) بهترین رشد را دارد. هندوانه اگر در خاکی سبک و با زهکشی خوب، غنی از مواد آلی و با pH بین 6 تا 7 رشد کند، بهترین محصول را خواهد داشت. هندوانه باید در آفتاب کامل و خاکهای های سنگین کاشته شود. آنها باید دارای رطوبت یکنواخت خاک و کوددهی منظم باشند. بوته های هندوانه می‌توانند به اندازه های بسیار بزرگ رشد کنند و به فضای زیادی نیاز دارند. کاشت بذر هندوانه را می‌توان مستقیماً در مناطقی با فصل رشد طولانی و گرم کشت کرد، اما در مناطق شمالی تر باید آن را در داخل خانه کاشته و پیوند زد. در صورت کاشت مستقیم، بذرها باید پس از آخرین یخبندان و زمانی که دمای خاک تا حداقل به 18.4 درجه سانتیگراد (65 درجه فارنهایت) گرم شده است، کاشته شوند.

90-120 سانتی متر (~ 3-4 فوت) بین دانه ها در یک ردیف و 150-180 سانتی متر (~5-6 فوت) بین ردیف ها فاصله قرار دهید. در صورت نشاء، بذرها باید تقریباً 3 تا 4 هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان در منطقه شما کاشته شوند و پس از اینکه گیاهان اولین دسته از برگهای واقعی خود را ایجاد کردند، کاشت شوند. بذرها را در 3 تا 4 در گلدان با استفاده از مخلوط بستر کشت و بذر استریل و تا عمق 1 تا 2 سانتی متر (~ 0.5 اینچ) بکارید. پس از استقرار نهال های نازک. بذرهایی که هم در داخل و هم در خارج کاشته می‌شوند برای جوانه زدن به خاک کمی مرطوب نیاز دارند، باید مراقب باشید که از آبیاری بیش از حد خودداری شود زیرا دانه ها مستعد پوسیدگی هستند. بسته به دمای خاک، بذرها باید 3 تا 10 روز جوانه بزنند.

انتقال نشای هندوانه

انتقال نشای هندوانه ندوانه باید زمانی انجام شود که خطر سرمازدگی برطرف شده و دمای خاک حداقل به 18.4 درجه سانتیگراد (65 درجه فارنهایت) رسیده باشد. پوشاندن خاک با پلاستیک تیره یا مالچ یک هفته قبل از کاشت در فضای باز می‌تواند به افزایش سریع دمای خاک در مناطق سردتر کمک کند و امکان کاشت زودتر را فراهم کند. تقریباً 7 تا 10 روز قبل از انتقال نشا، گیاهان را باید در خارج از گلخانه یا خزانه قرار دهید تا نسبت به شرایط محیط خارج مقاوم شوند.

محل کاشت باید با ترکیب مقدار زیادی مواد آلی برای تحریک رشد رویشی آماده شود. هنگام انتقال نشاها، 90 تا 120 سانتی متر (~3-4 فوت) بین بوته ها و 150-180 سانتی متر (~5-6 فوت) بین ردیف ها فاصله بگذارید. آبیاری قطره ای یا خیساندنی به آبیاری بارانی ترجیح داده می‌شود و برای مرطوب ماندن گیاهان باید به طور یکنواخت آبیاری شوند. مراقبت های عمومی هندوانه گسترده هستند و به فضای زیادی برای رشد نیاز دارند. برای صرفه جویی در فضا، می‌توان بوته های رونده هندوانه را طوری هدایت کرد که روی یک داربست یا حصار رشد کنند.

گیاهان هندوانه هندوانه سیستم ریشه ای بسیار عمیقی دارد که به آنها اجازه می دهد به طور موثری به رطوبت خاک دسترسی پیدا کنند. با این حال، اگر شرایط برای مدت طولانی بسیار خشک باشد، باید آب اضافی تهیه شود. مالچ های پلاستیکی در مناطقی که شرایط برای رشد ایده آل نیست، بسیار توصیه می‌شود، زیرا رطوبت خاک را حفظ می‌کنند و پلی اتیلن سیاه مزیت گرم شدن خاک را دارد. پوشش های ردیف شناور می‌تواند مفید باشد در حالی که گیاهان برای محافظت در برابر آفات حشرات ایجاد می‌شوند.

 برداشت هندوانه

میوه هندوانه زمانی برای برداشت آماده می‌شود که شاخه های نزدیک به میوه شروع به خشک شدن و قهوه ای شدن کنند. سطح زیرین خربزه باید شروع به زرد شدن کند.

بیماری های رایج در کشت هندوانه

بیماری بلایت برگی آلترناریایی هندوانه

که عامل این بیماری در هندوانه قارچ Alternaria cucumerina است. علائم بیماری بلایت برگی هندوانه به صورت لکه های کوچک زرد قهوه ای با هاله زرد یا سبز که ابتدا روی قدیمی ترین برگ ها ظاهر می‌شود. با پیشرفت بیماری، ضایعات گسترش می‌یابند و به لکه‌های نکروزه بزرگ تبدیل می‌شوند، اغلب با الگوی متحدالمرکز. به تدریج ضایعات به هم می پیوندند، برگ ها شروع به پیچ خوردن می‌کنند و در نهایت می‌میرند.این بیماری در مناطق در حال رشد که درجه حرارت بالا و بارندگی مکرر است شایع است.

مدیریت بیماری بلایت برگ هندوانه

گیاهان خانواده کدوئیان باید هر 2 سال یکبار با یک محصول دیگر در تناوب کشت کشت شوند تا سطح تلقیح کاهش یابد. بقایای محصول باید در اسرع وقت پس از برداشت محصول از مزرعه حذف شوند یا در عمق خاک شخم زده شوند. استفاده از قارچ کش های محافظتی مناسب می‌تواند به کند کردن پیشرفت بیماری کمک کند. گیاهان را به جای از بالا آبیاری و آبیاری بارانی از پایین آبیاری کنید تا دوره های مرطوب شدن برگ را کاهش دهید که منجر به توسعه و گسترش بیماری می‌شود.

بیماری لکه قهوه ای برگی آلترناریایی هندوانه

علائم بیماری به صورت ضایعات نامنظم یا دایره ای به رنگ قهوه ای تیره روی برگ ها هستند. ضایعات ممکن است در دایره های متحدالمرکز ایجاد شوند. اسپورها روی بقایای گیاهی زنده می‌مانند و از طریق باد و باران منتقل می‌شوند.

مدیریت

تناوب کشت محصول با گیاهان غیر کدوئیان برای حداقل 2 سال. پس از برداشت، بقایای محصول را عمیقاً در خاک شخم بزنید. اجتناب از آبیاری بارانی، آبیاری گیاهان در پایه. از قارچ کش های محافظتی مناسب استفاده

بیماری آنتراکنوز در هندوانه

این بیماری به وسیله نوعی قارچ به نام Colletotricum منتقل می‌شود و در هندوانه در برگ و میوه ضایعات و علائم ایجاد می‌کند. علائم به صورت ضایعات زاویه دار قهوه ای تیره یا سیاه روی برگ ها با حاشیه زرد. ضایعات دراز با مراکز فرورفته روی ساقه و میوه دیده می‌شود. عامل بیماری با باد و باران پخش می‌شود.

مدیریت

برای جلوگیری از ایجاد بیماری، هر 1 تا 2 سال یکبار محصولات را با دانه های غیر کدوئیان تناوب کشت کنید. گیاه فقط عاری از بیماری، بذر تیمار شده با قارچکش های محافظت کنند.

بیماری لکه برگی سرکوسپورایی هندوانه

علائم اولیه بیماری بر روی برگ های مسن تر به صورت لکه های کوچک با مراکز قهوه‌ای روشن تا خرمایی رخ می‌دهد. با پیشرفت بیماری، ضایعات بزرگ می‌شوند تا مناطق وسیعی از سطح برگ را بپوشانند. ضایعات ممکن است حاشیه تیره داشته باشند و توسط یک ناحیه کلروتیک احاطه شده باشند. مراکز ضایعات ممکن است شکننده شده و ترک بخورند. قارچ روی بقایای گیاهی زنده می‌ماند. انتشار توسط باد و پاشش آب؛ عمدتا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در حال رشد رخ می‌دهد.

مدیریت

هر گونه گیاه بیمار باید حذف و از بین برود تا از گسترش بیشتر جلوگیری شود. بقایای گیاهی باید پس از برداشت حذف شوند یا برای کاهش تلقیح در خاک شخم زده شوند.

بیماری سفیدک داخلی هندوانه

علائم بصورت لکه های زرد روی برگ ها؛ ضایعات قهوه ای تیره روی برگ ها؛ پیچ خوردن برگ ها به سمت داخل به علت نوعی قارچ ظاهر می‌شود. توسط هاگ ​​های موجود در هوا و پاشش آب پخش می شود

مدیریت

گیاهان را بیش از حد شلوغ نکنید؛ از آبیاری سربار خودداری کنید، گیاهان را از پایه آبیاری کنید. قارچ کش مناسب را اعمال کنید.

بیماری پژمردگی فوزاریومی هندوانه

گیاهان پژمرده؛ پژمرده شدن محدود به یک یا چند تاک؛ شاخ و برگ ظاهری سبز مایل به خاکستری دارد و با پیشرفت بیماری زرد می‌شود. بافت آوندی دارای تغییر رنگ قرمز است. بیماری می‌تواند از طریق بذر آلوده یا از طریق آب و/یا تجهیزات آلوده منتقل شود.

مدیریت

در خاکهایی با زهکشی خوب بکارید و از غرقابی خودداری کنید. بذر تیمار شده با قارچ کش گیاهی؛ چرخش محصولات در تناوب 4 ساله و آبیاری مزرعه با قارچکش های سیستمیک مانند ……

بیماری ساقه صمغی هندوانه

علائم

ضایعات قهوه‌ای گرد یا نامنظم با حلقه های متحدالمرکز ضعیف روی لپه ها. ضایعات قهوه ای یا سفید روی تاج و ساقه؛ ضایعات نرم و دایره ای قهوه ای روی میوه؛ ضایعات روی ساقه و میوه ممکن است و همچنین یک ماده چسبنده به رنگ کهربایی ترشح کند. قارچ می‌تواند از دانه های آلوده، جریان هوا یا پاشش آب پخش شود. روی بقایای گیاهی در خاک زنده می‌ماند. ظهور بیماری در شرایط گرم و مرطوب مطلوب است.

مدیریت

از بذر عاری از بیماری استفاده کنید. قبل از کاشت بذرها را با قارچکش های حفاظتی تیمار کنید. برای کاهش تجمع بیماری در خاک، محصولات را هر 2 تا 3 سال یک بار نوع کشت را با محصولات غیر کدوئیان تغییر دهید. با شخم زدن بقایای گیاهی در خاک پس از برداشت، بقایای محصول را در خاک کاهش دهید. استفاده از قارچ کش های پیشگیرانه معمولاً برای کنترل موفقیت آمیز بیماری مورد نیاز است.

بیماری سفیدک پودری هندوانه

علائم

ظاهر قرمز یا برنزی برگ های مسن تر؛ تکه های واضح رشد پودری سفید روی برگ ها. ظهور بیماری با آب و هوای خشک و رطوبت نسبی بالا بیشتر است.

مدیریت

در مکان هایی با گردش هوا و قرار گرفتن در معرض آفتاب خوب بکارید. تراکم گیاهان را بیش از حد زیاد نکنید؛ تجهیزات را به طور منظم ضد عفونی کنید.

لکه برگی زاویه دار هندوانه

علائم

ضایعات کوچک آغشته به آب روی برگ‌ها که بین رگبرگ‌های برگ منبسط شده و به شکل زاویه‌ای تبدیل می‌شوند. در شرایط مرطوب، ضایعات یک ماده شیری تراوش می کنند که خشک می شود و پوسته سفیدی روی ضایعات یا کنار آن ایجاد می کند. با پیشرفت بیماری، ضایعات برنزه می شوند و ممکن است لبه های زرد/سبز داشته باشند. مرکز ضایعات خشک می شود و ممکن است از بین برود و سوراخی در برگ ایجاد شود. از طریق بذر آلوده، باران پاشیده، حشرات و حرکت افراد بین گیاهان پخش شود. این باکتری در بقایای گیاهی زمستان گذرانی می کند و می تواند 2.5 سال زنده بماند

مدیریت

استفاده از بذر عاری از بیماری؛ برای کاهش تجمع بیماری در خاک، محصولات را هر 2 تا 3 سال یک بار نوع کشت را با محصولات غیر کدوئیان تغییر دهید. اسپری محافظ محلولهای مسی ممکن است به کاهش بروز بیماری در آب و هوای گرم و مرطوب کمک کند. انواع مقاوم به گیاه

بیماری زخم میوه باکتریایی

علائم

ضایعات کوچک آغشته به آب در بالای میوه یا طرفین که روی سطح بزرگ می‌شوند. ضایعات روی میوه ممکن است قرمز یا قهوه ای شده و ترک بخورند. از طریق دانه های آلوده یا پاشش آب پخش شود. ظهور بیماری به نفع شرایط مرطوب است.

مدیریت

از بذر و نشاهای عاری از بیماری زا استفاده کنید. چرخش محصولات زراعی؛ اجتناب از استفاده از آبیاری بارانی

بیماری ویروس موزاییک هندوانه

علائم

علائم بسته به گونه، رقم، سویه ویروس و شرایط محیطی بسیار متفاوت است. علائم روی برگها ممکن است شامل طرح موزاییک سبز، نوارهای رگبرگ سبز، حلقه های کلروتیک و برگ های تغییر شکل یافته باشد. ویروس تقریباً در تمام مناطق کشت کدو در جهان یافت می شود. ویروس توسط بیش از 20 گونه شته پخش می شود.

مدیریت

درمان‌هایی که جمعیت ناقل شته‌ها را کنترل می‌کنند نیز می‌توانند بروز ویروس را کاهش دهند. سمپاشی گیاهان با روغن های معدنی یا صابون های حشره کش می تواند به کاهش تعداد شته ها کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *